Corona

19 januari 2022

Tsja Corona houdt ons allemaal nog steeds bezig. Daarom heb ik besloten met de onlinelessen door te gaan. Het is ook fijn voor mijn eigen yogabeoefening.

Dus nu ben ik als pensionada een onbezoldigd yogadocent.

We zullen zien wat de tijd brengt.

 

6 juli 2021

De kogel is door de kerk! Het koste wat extra meditatiemomenten maar…
Aan het eind van dit kalenderjaar stop ik met lesgeven. Voor de mensen die het fijn vinden en nog geen andere yogastudio gevonden hebben, ga ik nog online door tot aan de kerstvakantie. Dan stop ik helemaal.
Voor nu betekent het dat ik niet meer begin aan fysieke lessen. Het weer opnieuw opstarten van de groepen voor zo’n korte tijd is niet zinvol. Niet voor de deelnemers en niet voor mij. Corona heeft dit proces wat bespoedigd maar niet veel. Mijn man stopt met werken aan het eind van het jaar en dan gaan we samen van ons pensioen genieten.

Ik wil iedereen die heeft deelgenomen aan mijn lessen van harte bedanken voor het gestelde vertrouwen en de getoonde inzet! Zonder jullie waren het lessen zonder hart geweest. Mijn oprechte dank daarvoor!
De herinneringen aan de yogalessen zullen altijd een speciaal plekje houden in mijn hart.
Voor wie ik online nog zie: Tot dinsdagavond!
Voor wie ik niet meer zie: Het ga je goed!

21 december 2020,

Het was me het jaar wel!
Er werd veel gevraagd van ons geduld en improvisatievermogen.
We hebben geleerd dat er veel meer kan als dat we dachten en ook dat er nu veel minder kan als dat we hoopten.
Ook de laatste les in Perron-3 kon niet doorgaan en de eerste twee in het nieuwe jaar hoogst waarschijnlijk ook niet. Door de vaccins is er goede hoop dat het aankomende jaar zal gaan normaliseren. Dit zal wel enkele maanden gaan duren en dus ook de 1,5 mt samenleving.
Daarom zal ik ook in het nieuwe jaar niet met een knipkaart werken. Als de situatie het toelaat wil ik daar wel weer naar terug.

Yoga helpt me ook nu om de huidige situatie het hoofd te bieden. Door in alle rust de confrontatie met mezelf aan te gaan, me goed te realiseren wat het met me doet, kan ik mijn gevoelens beter plaatsen. Soms heb ik meer tijd nodig voor mezelf, soms moet ik gewoon naar buiten, soms het gesprek aangaan en soms mediteren. De automatische piloot werkt nu niet zo goed meer omdat alles vreemd is. Dus juist nu is het belangrijk om rustmomenten voor jezelf in te bouwen. Regelmaat daarin is belangrijk! Confronteren is best eng… automatisch wil je ontwijken. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Wandelen, een kop thee, maar probeer daarin wel regelmaat te brengen. Dat is duidelijk voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Fijne dagen en een mooi begin in 2021!
Blijf gezond! Josje

 

8 september 2020,
Hoi,

We zijn weer begonnen na en lange periode! Het was fijn een aantal van jullie weer fysiek, op 1 1/2 mt, te ontmoeten. Ook de online les wordt goed bezocht en daar wordt thuis intensief in gewerkt!
In de ruimte in Perron-3 is aangegeven waar je kunt lopen, de looprichting en waar de matjes kunnen liggen. Ieder heeft een vaste plaats. Hierdoor blijft de 1 1/2 mt gewaarborgd!
Er kunnen 6 deelnemers per les aanwezig zijn. Als iedereen zich rustig verplaatst en alleen als het nodig is, blijft het coronaveilig voor iedereen.
De ademoefeningen zijn wat aangepast, ook online doe ik dat, zodat we ook buiten de yogales de juiste gewoontes hebben. dus uitademen zoveel mogelijk door de neus. Duoyoga, wat zo leuk is, gaat helaas niet momenteel. Schaduwoefeningen kunnen wel, daar ga ik over nadenken! 🙂

Blijf gezond! Josje

 

16 juni 2020,
Hallo beste mensen,

Als het goed blijft gaan kunnen we op 2 september weer bij elkaar komen in Perron-3!  De groepen zullen veranderen. Ten dele omdat jullie zelf anders willen en ten dele doordat de groepsgrootte hierom vraagt. Ook blijf ik online lesgeven maar voortaan op dinsdag. Het financiële plaatje is gewijzigd zoals jullie kunnen zien onder de tab tarieven en de lestijden voor de online lessen staan erbij. Goed om te weten als je een les in wilt halen! Ook wordt er een beroep gedaan op jullie medewerking. Perron-3 zal  maatregelingen treffen en daar moeten we ons aan houden. Ook in het yogalokaal blijven de RIVM-regels van kracht. We gaan het zo duidelijk mogelijk maken zodat iedereen zich comfortabel en veilig kan voelen!
Vooralsnog hoop ik jullie online te zien op woensdag!

Veel gezondheid! Josje

5 april 2020,
Hallo allemaal,

Tot mijn spijt kunnen we nog een hele poos niet bij elkaar komen!
Wellicht kunnen we op 29 april weer beginnen maar daar durf ik niet op te rekenen.
Dus ga ik door met online lessen aanbieden!
Op woensdagochtend om 10:00uur en op woensdagavond om KWART VOOR ACHT! Een kwartier later dan voorheen zodat iedereen die wil, mee kan doen.
Ik blijf jullie trouw linken sturen en hoop dat jullie trouw mee blijven doen.
Ik wens jullie veel gezondheid en zie jullie graag online.

Groetjes, Josje

15 maart 2020
Hallo yogi’s en yogini’s,

Helaas heeft het coronavirus ons verder in zijn greep gekregen.
Aankomende twee weken zijn er geen yogalessen.
Hopelijk kunnen we vanaf 7 april weer aan de slag.
Ik laat het weten als we weer bij elkaar kunnen komen.
Veel geduld wens ik iedereen en ik hoop jullie snel weer te zien!

Groetjes,Josje